Socialbidrag

 

Har varit på socialen idag. Fram tills nu har jag klarat min försörjning efter att jag blev arbetslös (eller ja, jag tvingades sluta arbeta pga sjukdom) 2006. Det har varit en hård provning, tillsammans har det blivit nästan ett år utan inkomst – delat upp på 4 månader, 5 månader och 2 månader. Men nu blev jag tvungen..

 

Ja det återstå att se hur det går, socialsekreteraren var både trevlig och mer flerordig än vad jag känner honom sedan tidigare. Det var ju i det minsta positivt. Annars är han en man som försöker lura skjortan av dig – varför? Ja det kan man ju undra. Men så är det i vilket fall.

 

Jag har skickat e-mail både hit och dit för att få någon rätsida på hur det går om försäkringskassan 0 taxerar mig och avvisar min ansökan. Jag har bara fått vilseledande och inte alls svar på mina frågor. Det har jag heller inte fått av honom som idag har varit min socialsekreterare heller – men idag fick jag ett svar som jag kunde begripa mig på. Fast, den lagen är ju som hos försäkringskassan både klurig och beror på hur socialsekreteraren bedömer din sjukdom.

Men i vilket fall:

Du skall göra allt för att klara din egen försörjning, om du inte klarar av detta har du rätt till försörjningsstöd. Så om sjukkassan menar du är full frisk, men att du inte klarar av att arbeta – har du rätt till försörjningsstöd.

Men så var det vad din socialsekreterare anser då, går han på försäkringskassans beslut, eller lyssnar han på dig!?

 

För övrigt är jag helt slut i både kopp och själ.. Det tar all kraft att gå på möten, och lite till. Nu längtar jag efter en dag där jag bara är ”normal” trött och utmattad. Såna dagar klarar jag gör lite andra saker än att ligga/halvligga i sängen eller på soffan i alla fall. Bara att kunna klara av att diska kan vara lycka, i alla fall om man inte gjort det på flera veckor.Kommentarer
Postat av: R.

Hittade just din blogg. Har själv diagnosen ME och uppfyller samtliga Kanada kriterier, men då den somatiska utredningen av mig knappast varit fullständig och kompetent utförd/grundlig, så kan det lika gärna vara en autoimmun sjukdom jag har med tanke på mina många övriga symptom. Skulle vara mäkta intressant att få kontakt med dig i vilket fall, då jag känner att behovet av att kommunicera med någon som har förståelse inför den, inte trötthet som den ofta pekas ut som, utan enormt starka influensa-lika feber känsla jag har i kroppen, är stor. Kanske kan vi lära av varandras erfarenheter. Skicka iväg ett mail om du känner för det :)

2011-04-11 @ 16:54:37
Postat av: Anonym

Hej R

Jag har ingen e-mails adress till dig, det vore ju fint om du kunde skicka till mig då me-cfs@hotmail.se eller anita.e.j@hotmail.com Den sistnämnda är den jag kollar VARJE dag :)

Jo det där med autoimmun sjukdom, det var jag också brännsäker på i början (och lite numera också kanske)När jag inte blev bättre efter att de hittat ut att jag hade p-anemi (också en autoimmun sjukdom)var jag ju tvungen att börja leta efter svar, jag googlade hit och dit och hamnade inne på en sådant forum. Mest för att de sa att min son hade en sköldkörtelsjukdom när han var lite.. men så stämde ju alla symtom in på mig (min son var hyper) på mig var det tvärt om. Där inne fick jag kontakt med en tjej som fick iväg mig till hennes läkare på Gottfries mottagningen i Göteborg. Men så var det ME/CFS och MTHFR.

Fast.. ja. Många med ME har ju fel i sköldkörtel fast det inte visas på blodprov, man måste ta ultraljud för att kolla det.

Har försökt få alla läkare jag haft på min vårcentral att kolla det, men du vet...Synd att ekonomin är som den är när man är sjuk, annars finns det prover man kan betala för.Vore jätteroligt att få kontakt, så hör av dig :)

2011-04-18 @ 21:57:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0