Vägen till psykiatrin.. eller??

Allt inom vården handlar om psykiska sjukdomar idag. Har du ont i magen, tappar du håret, är du orkeslös och trött, spyr du, huvudvärk och annan värk – you name it.. Ja så är du deprimerat och får utskrivet antidepressiva medel.  Att du inte känner dig deppig har mindre betydelse, för det ser de ändå till att du blir – genom att vänta ut dig. För förr eller senare så orkar du inte – orkar inte stå på dig mot försäkringskassan, arbetsförmedling, läkare och myndigheter. Dom ser till att du hamnar där de vill ha dig – i psykiatrin. Till slut orkar du inte gå på jobb, hur mycket än du skulle orka säger kroppen till slut stopp. Ja vad händer då? Du blir utan lön, och utan pengar är snart hela din värld på väg att rasa. Inkasso -brev dimper ner, kronofogden varnar för utmätning – fast det finns ju inget att ta. När maten du äter är så ensidig att den växer i mun på dig, när du tvingar dig till att ät den torra mackan utan pålägg eller gröten du kokade på morgonen är säg och äcklig. Du kontaktar socialen, som snällt förklarar dig att för att få rätt till försörjningsstöd måste man göra allt för att själv försörja sig. Så har du inte orkat arbetsträna för att du är för sjuk för det, kan vi inte hjälpa dig. Om läkaren inte heller sjukskriver dig så är det ju täcken på att du är frisk, säger din socialsekreterare. Försäkringskassan är som dom är dom, påverkad av ett gäng nyrika i Sverige som är så lyckligt lottade att dom inte blivit sjuk – än. Och som vill behålla allt dom tjänat så klart. Jo men det köper jag, det vill jag också – men vi betalar skatt hit och dit, från skyhöga momser till skatt på allt du kan tänka dig. Glöm inte att vi måste hjälpa världen så att de inte svälter ihjäl!! För om en liten % av Svenska folket dör i svält för att de var för sjuka för att arbeta sig till mat, ja vad är då det i förhållande till att tusentals svälter i Afrika? Vi måste också hjälpa de som startat krig, de som ställer sig utanför sin ambassad i Stockholm, när USA krigsmakt skjuter en ledare i deras hemland – för de började kriget för att han styrde deras land så fel – men de menade ju inte att någon skulle ta livet av honom. Nej för ”GUDS” skull, eller ”MOHAMED” skull inte det. De var motståndare och började kriga mot de som satte sig emot deras ledare… eller hur var det nu. I vilket fall sitter de på Svenskt Asylmottag just nu, och socialen´s regler för att du skall göra allt för att försörja dig själv – hör inte hit i detta fall. Om du inte är rasist blir du det på vägen – eller? Nej riktigt så är det inte – du svälter själv, för att de skall få ett liv i värdighet. De är friska människor som inom några år kan vara i full sysselsättning och tjäna pengar och betala skatt – du din sate snyltare, som gått och blivit sjuk, du skall dö…

Det är egentligen inte den färgade människan, eller folkslaget du hatar- det är staten som värderar olika människors rätt att leva – och du är en av de som inte kan arbeta. När våra flyktningar, väl hamnat ute i den bistra Svenska världen. När de lärt sig Svenska, när de har fått ett arbete och lever som alla vi andra och råkar bli sjuk – då är livet inte annorlunda för dom, än för dig som är sjuk. Frågan är varför vi skall rädda människor liv från krig och elände, när vi inte ”vill” rädde de som är sjuka och behöver hjälp i vårt eget land? Ja just det, där finns ju svaret – VILL.

Jo men nu, nu är du snart där- där din läkare vill ha dig. Vänta lite till så, det går fort nu ser du. Du lånar pengar av vänner och kära nära, för att kunna köpa mer havregryn och bröd. Medicinerna får du vänta med, de kostar för mycket. Den lilla energin du har, förbrukar du på överklagan till försäkringskassan och socialnämnden. Det finns inte mycket ork kvar nu.. De du lånat pengar av, väntar på att få tillbaka, de har det inte så lätt de heller- och dom har ju arbetat för sina. De börjar att bli griniga, pratar skit bakom din rygg och får dig att få hur dåligt samvete som helst. Du får låna pengar för att betala de du lånade av först. Haa.. de behöver inte bli griniga för att du lånade av dom, för att du skall få dåligt samvete. Det har du ändå, vilket du önskar det eller inte. Du är livande rädd för att dra med dig dina kära in i det helvete du själv har. Att de skall få livet förstörd av brev från inkasso. Att de skall få kronofogden på sig för att du inte klarar av att betala tillbaka det du lånat. Var inte rädd för det du min vän, att du inte har ett samvete..

Ja se där jag..

Nu ringer du läkaren och gråter, tigger och ber om hjälp – NU ÄR DU PSYKISKT SJUK (säger din läkare, fast det har han ju sagt hela tiden). I verkligheten kämpar du bara för ditt liv, men det… det är att vara psykiskt sjuk det ser du. Jo det är klar, det har gått så långt att du har blivit deppig, du gråter och hela livet känns förjävlig så: Vad var det jag sa?

Men misströsta inte – hjärnan är en invecklad grej. Läkare säger att man inte kan förstå sig på den. Bullskitt säger jag, inget är så lättpåverkad som hjärnan. Du som inte är psykisk sjuk, utan har en annan sjukdom.. du fixar lura hjärnan om du vill. Kanske inte hur många gånger som helst, för orken tar ju slut. Men det är inte psyket som tar överhand det är den energi du har brist på – och hjärnan tar mer än gärna över ser du, och då blir det inte så lätt. Men vi måste gråta, vi måste få sörja – det gör ont att svälta, att inte bli trodd – att de får dig att framstå som en lögnare.. Men, låt bara inte hjärnan få övertaget för länge – för då är det klippt. Kämpa min vän, kämpa…

Om hundra år (fast det har ju inte vi glädje av) kommer psykologi vara vad som vi idag kallar kvacksalvareri!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0