Kanada-rapporten och dr. Sara Myhill

Dr. Sara Myhill´s gör inget annat än följer Kanada-rapporten, ändå menar många på RME forumet att hennes metoder inte är testade och utforskade och därför tveksamma - samma personer hänvisar sina läkare till Kanada-rapporten.


 

Läste Kanada-rapporten här om dagen och jag slås av likheten med den mycket mer lättlästa dr Sara Myhill sida på Internet. Skulle dock bra gärna velat läsa en översatt version av den – när engelskan inte är den bästa och man måste ta till ”translate” på google då får man inte alltid den rätta betydningen av orden, eller meningen.

Kanada rapporten är den forskning som man utgår från om man har ME i Sverige och större delen av världen. RME (Sveriges riksförening för ME sjuka) stöttar den versionen fullt ut – och vi med ME också, eftersom vi kan relatera oss själva till den. Det är så vi känner oss, det är inget att diskutera. Ut från forskningen i Kanada, finns också de diagnos- kriterier som vi använder oss av här i Sverige.

Men, det finns ju alltid en massa men… Varför används den då inte?

Jag menar, varför läser vi den och får en aha upplevelse, men sedan ifrågasätter varför vi känner si och varför vi känner så? Har du läst rapporten, har du hittat ut av alla läkartermer? Nej knappast, då hade det inte funnits stort med frågor kring varken behandling eller varför det är si eller så. Sporadiskt kan man se andra få sådan behandling av sin läkare (då har nog läkaren läst rapporten, och inte bara diagnos - kriterierna)

Läser man på RME-forumet så är det några som menar att dr. Sara Myhills teorier inte har tillräckligt med underlag, andra som menar att det låter så trovärdigt – inte en ända av dom kan ha läst Kanada-rapporten, och det gör mig egentligen förbryllad. Vi henvisar alltså till en rapport vi inte har en aning om vad handlar om. Nu läste jag den för bara två dagar sedan vilket betyder att jag själv också kan klämmas in i den skara.

Det var efter att jag läste några diskussioner på forumet om XMRV viruset, där flera skrev om hur glade de var för att det äntligen började lyssna i en mystisk sjukdom som ME, att vi snart har alla svaren – och jag ställde frågan: känner vi inte till den allt, ingen som känner till mitokondrierna? Och fick till svar att det där var en omdiskuterad teori av dr S. Myhill och som det inte är beprövad och forskat på. I dag kan jag säga ”O my good” efter att ha läst Kanada-rapporten – alltså den rapport som alla på RME-forumet hänvisar till när det ställs inför försvar av sin sjukdom, det är den rapporten som RME vill att alla läkare och forskare skall följa och inte en ända varken för eller emot dr. Sara Myhills teorier inne på forumet, är emot Kanada – rapporten!!!!!


Kommentarer
Postat av: Susi

Hej!

Halkade in på din sida när jag sökte så här på yahoo:

dr myhill nocturi

Jag sökte med samma ord på google. Det första som kom upp var denna sida: Journal of LiME

På sid 21 där finns en fransk (tror jag har inte läst den) artikel skriven direkt för denna Journal. Av en forskare Marisol någonting. Hon har publicerat sin mitokondrie forskning i vetenskapliga tidskrifter men man fick inte använda dessa i den här Journal of LiME så hon skrev en ny direkt för dem.

Kanske du redan känner till detta, då ber jag om ursäkt för intrånget.

Jag hittar själv mer och mer på internet. Vad som förvånar mig mest är hur insnöade de enda specialister vi har i Sverige VERKAR vara för mig, då de inte tycks ens vilja ta upp de behandlingar som används hos så erfarna läkare som tex Myhill, Cheney, Hill, Peterson, de Meirleir, och nu gammaglobulin behandling (Dr Parks Sydkorea)som står i början någonstans på

denna samma sida och det japanska spektrometertestet tycks ju klappat och klart.

Eller är det JAG som är okunnig om hur långt man kommit i Sverige? Vad jag vet ger man B 12 inj på sin höjd och Folacin. Samt börjar jaga virus, vilket man kanske ska göra i vissa tydliga fall, men som det tycks mig man frångår mer i USA, till förmån för att stärka immunförsvaret på flera sätt, inte minst dieten.

Det finns en intressant läkare med två autistiska barn kliniker i USA om ger en fem ggr starkare mekobalamin lösning ytligt i baken, stjärtfettet, i mindre mängd för att det ska billdas en depå som avger tillräcklig mängd långsammare så det blir jämnare dosering. Han anser att baken (lite svårt att nå själv doch) är bäst även för vuxna. Men det kanske gäller den starkare formuleringen av Methyl B12.Vet inte vad som bromsar utvecklingen så i Sverige. Kan inte tro att forskarna här är så ovetande om allt detta? Eller är de bundna av Socialstyrelsen. Ekonomiska skäl naturligtvis. Det är inget som får kosta något längre, utom börsdirektörer och börshandel dit alla människors pengar slussas bort till slut.Mvh

Susi


Svar: HejJag skall ta mig en titt på den sidan, tack för förslaget :)

Jag tar ju höga doser B12, utan den vet jag inte vad jag skulle ha gjort faktiskt. Jag tar två ambuller per vecka men delar upp varje på två. Alltså tar jag en halv ampull två dagar på raken, sedan en till två dagars uppehåll och så två dagar igen.
Nu har jag hört att socialstyrelsen i Sverige försöker ta ifrån oss denna möjligheten, flera jobbar nu på högtryck för att rädda den möjligheten för oss.
me-cfs@hotmail.se

2012-05-16 @ 16:22:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0