Kronisk trötthet = ökade nivåer av Cytokiner

Cytokiner som är viktiga aktörer vid feber, sjukdomskänsla och ökade sömnbehov är flerfaldigt flera i centrala nervsystemet, alltså i ryggmärgsväskan hos kronisk trötta människor har de nu hittat ut på Karolinska universitetssjukhuset.

Cytokiner är små proteiner som fungerar som signalmolekyler mellan celler och produktionen av immunförsvaret.  Dom stimulerar produktionen av lymfocyter - B celler och T- celler. Känner ni igen detta från vad de nu har hittat i Norge?

 

 

Man har också sätt att detta händer vid andra neurologiska sjukdomar så som Alzheimer, Parkinson, reumatiker, epilepsi, stroke och hjärnskakning. Detta är en inflammatorisk process.

A-melanocytstimulerande hormon har visat sig ha en viss funktion, hormonet har en antiinflammatorisk effekt. Hormonet brukas idag också för överviktiga då den reglerar kroppens fettomsättning.

Cytokiner spelar en stor roll i immunförsvaret, men ligger också bakom typiska infektioner som får dig att känna dig sjuk. I en studie med 800 personer där 20% uppskattade din hälsa som dålig, med sjukdomskänsla, såg man också att dessa hade högre cytokiner i blodet - även om de inte hade någon påvisad sjukdom. Man har också sätt att de med fibromyalgi har höjda värden av cytokiner i blodet.

Man ser också cytokiners roll i Kol, cancer, tarmsjukdomar, högt blodtryck, astma, matallargi, magsår, övervikt, diabetes, blodåderförkalkning och gikt mf. 

I en studie har man nu sätt att vitamin E kunde hålla stora delar av cytokinerna i schack och detta kan leda till att inflammationerna begränsas.

E-vitamin skyddar cellerna mot fria radikaler ("skadliga ämnen" i kroppen) och är en naturlig antioxidant. Naturlig E-vitamin anses skydda mot cancer

 E-vitamin är bra för huden, gör huden elastisk och förebygger bl.a. rynkor och skyddar huden mot solens UV-strålar. Motverkar leverfläckar, ärrbildningar och har en läkande effekt på sår.

 E-vitamin förbättrar syreförsörjningen hos musklerna, är bra för de röda blodkropparna, motverkar infammationer och infektioner, behövs för cellmembranen och tarmens funktion. Anses även motverka sjukdomar som Alzheimer, Parkinson m.fl.

 E-vitamin anses även vara bra för fertiliteten då vitaminet behövs för hormonet LH som i sin tur påverkar produktionen av testosteron. 

 E-vitamin ökar även effekten av a-vitamin, samt skyddar lungorna mot luftföroreningar. E-vitamin fungerar även förebyggande mot diabetes typ 1.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0