Göta hälsan för oss med ME/CFS?

 

Idag hade jag telefontid med min kära läkare här i Dals-Ed. Jag berättade att de inte gått så bra med den här arbetsträningen och att jag inte klarar ta mig dit ens. Då sa min kära läkare att det där är det inte jag som bestämmer. Arbetsförmedlingen har beslutat att du skall arbetsträna 25% och då kan ju inte jag sjukskriva dig på 100% fattar du väl. Då får arbetsförmedlingen hitta på något annat för dig att göra, ring dom. Vist, jag ringer arbetsförmedlingen och min handläggare där. Men kära nån, det är väl inte jag som tar de besluten. Klarar du inte av att arbetsträna får ju din läkare sjukskriva dig. Moment 22 eller??

Ja så skulle jag då ha en ny tid hos min kära läkare, ja det gick ju inte så bra. Ny telefontid på tisdag. Jo, men bevares – arbetsförmedlingen sa i alla fall att min läkare kunde ringa henne, så skulle hon i alla fall förklara för min läkare att det inte är hon som ligger som hinder till en 100% sjukskrivning.

Jag fick i alla fall tag i de på http://www.gotahalsan.se/. Där ringde senare ägaren upp mig för att se om jag var en av dom, de kunde ta emot, och det var jag. Götahälsan tar emot människor från hela Sverige. De har en läkare som är specialist på ME/CFS patienter, Anders tror jag – en neurolog i grund och botten. Han ringde upp mig här i eftermiddag och det beslutades att han skulle hjälpa mig. De tar gott betalt, men nu får det bara kosta – annars blir jag ännu fattigare. Han räknade med att första besöket skulle vara 1 ½ timme (jag skulle få på posten ett dokument där jag skulle fylla i en massa om min sjukdom och hur den har varit dessa 16 år, så att vi slapp ta det när jag kom dit) En halvtimme kostar 700.- så kalaset lär gå på 2100.- det blir ett hårt grop i en sedan tidigare skrumpen kassa, men detta måste jag ju göra i vilket fall: Så får vi se hur detta går. Om det blir Göta kanal av allt eller om det räddar ett liv. Det bådar i vilket som helst gott. Flera ME/CFS patienter jag har kontakt med på facebook, http://www.facebook.com/group.php?gid=6554388742 har varit hos denna läkare och dom rekommenderar honom stort. De har en permanent sjukersättning, och den gick igenom utan krångel…


Kommentarer
Postat av: Anonym

Måste rätta dig där, om jag är en av de du syftar på som har permanent sjukersättning. Jag har inte det! Men nu efter arbetslivsintroduktionstjafs, verkar det vara en bättre väg att gå. För detta kan det behövas ytterligare intyg av Anders, och hur och om de går igenom, vet jag inte ännu. MEN, du kan vara lugn för att du i Anders hittar någon som är villig att skriva 14 papper om det är vad du behöver. Hoppas det "klickar". Kram

2011-05-05 @ 18:56:00
Postat av: G

Jag är en av dem som fått igenom 100% sjukersättning med hjälp av Anders läkarutlåtande. Det blev ändå en strid med FK i 1,5 år - men till slut gick det och det tack vare att Anders Österberg var så grundlig i sina undersökningar och summerade allt underlag som redan existerade, så noggrant och utförligt.

Han har för evigt förändrat min familj och mina barns framtid, så all heder åt det fantastiska arbete han utför.

Att lägga pengarna på ett läkarutlåtande från HONOM i stället för VC-läkare är att rekommendera.

Lycka till!

2013-11-08 @ 15:52:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0